Het Museum Vlaardingen gaat verhuizen. Samen met Willemijn Schellekens heeft SO-Studio een plan bedacht om het museum in de periode dat ze gesloten is “in the picture” te houden:

Laatje niet meer los!

Verhalend interventie project tijdens de
verbouwing van Museum Vlaardingen.

“Van de stad in het museum naar het museum in de stad.
Het depot van het Museum Vlaardingen bergt de historie van de stad.
Verhalen zijn naar het museum toe gebracht in de vorm van museumstukken.
Objecten, textiel, foto’s, schilderijen, boeken; allemaal bewijsmateriaal van
hetgeen gebeurd is en meegemaakt door de Vlaardingers.
Tijdens de verbouwing van het museum willen we dit omdraaien: we trekken
letterlijk de laatjes van het depot open en plaatsen de museumstukken met
laatje en al terug in de stad, terug in de oorspronkelijke context.”

presentatie-LAATJENIETMEERLOS-lowres_Page_1 presentatie-LAATJENIETMEERLOS-lowres_Page_2 presentatie-LAATJENIETMEERLOS-lowres_Page_3